La floració, un espectacle de la natura a Ginestar

Des de ja fa uns anys, el departament de turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre celebra ‘La Ribera en Flor’. Aquesta iniciativa consisteix en un conjunt d’activitats que es realitzen a la majoria de pobles de la comarca per tal de valorar el paisatge dels arbres fruiters i promocionar el territori. A Ginestar també us oferim una sèrie d’activitats per gaudir de la floració

La proposta s’ha anat consolidant i cada vegada són més els qui ens visiten per descobrir què ens ofereix aquest fenomen cromàtic tan espectacular, i de passada, conèixer el que la comarca pot oferir.

Curiositats sobre la floració

La floració no és exclusiva de La Ribera d’Ebre, tanmateix és la primera zona de tota Catalunya en treure flor gràcies a la localització geogràfica, la latitud i, en definitiva, al clima

Els arbres dels ametllers, presseguer i cirerers (així com les pruneres i els albercoquers) pertanyen a la subfamília Amygdaloideae i per això tots aquests arbres tenen una flor similar, amb tons que van des del rosa intens fins al blanc. Combinat amb els blaus del riu, del cel i les muntanyes i els verds de la resta de vegetació, les vistes són maravelloses. A Ginestar, a més, tenim el groc de la ginesta, que també comença a esclatar en aquest període.

A més, floreixen en aquest ordre: els ametllers, sent la primera espècie a florir (que comença al febrer); després els presseguers i finalment, els cirerers.

Passejada en carro pels camps florits

Què? A Ginestar us proposem descobrir la floració amb un mitjà de transport autènticament tradicional, fent una volta amb carro. Fareu una ruta pels camins de les Riberes i de l’Illa, vorejant el riu, per gaudir tranquil·lament dels colors de l’esclat de la primavera: blancs, verds, rosats i el groc de la ginesta. A continuació, visitareu  l’Església Vella, ubicada dins del nucli antic i, per acabar, fareu un tast de vi blanc a l’edifici centenari de la cooperativa La Ginesta.

On? La sortida es fa al Pla de l’Església. Veure ubicació

Quan? El dissabte 5 i diumenge 6 de març a les 11, 12, 16 i 17 hores. Cal reserva prèvia!

Com? Trucant a l’Ajuntament de Ginestar al telèfon 977 40 93 89 de dilluns a divendres de  9 a 14 hores.

Quant? 6 € (els menors de 6 anys no paguen).

A tenir en compte: L’activitat té una durada aproximada de 2 hores: no vingueu amb pressa! I si abans o després de l’activitat voleu dinar o fer un mos, ho podreu fer als restaurants locals: Braseria La Forquilla (643 36 58 25 / 696 19 48 49) i Bar Sindicat (977 40 90 51).

Recomanacions per a la visita: Us recomanem descobrir la floració a la Ribera d’Ebre a través de les activitats guiades, especialment dissenyades per a l’ocasió. Si voleu anar per lliure, cal que tingueu present que es pot circular per les carreteres i principals pistes indicades, però sense entrar als camps florits, són propietats privades. A més, cal respectar els arbres i la seva flor. Pel que fa a la situació sanitària, les activitats compliran totes aquelles mesures indicades pel PROCICAT en el moment de les visites.

La floració a Ginestar, ecoturisme a la Ribera d'Ebre