Per què Ginestar?

Ginestar és un municipi situat al sud de la comarca de la Ribera d’Ebre, a la riba esquerra del majestuós riu que dona nom a les nostres terres. Les Terres de l’Ebre són un espai natural únic a tot el món, reconegut com a Reserva Natural de la Biosfera per la UNESCO.

Es diu que el topònim del nostre terme prové de la ginesta, un arbust de branquillons verds, fulles petites i flors grogues, molt abundant al terme. Segons la tradició, la vila de Ginestar prové d’una alqueria àrab, un tipus de construcció relacionada amb els conreus i l’agricultura en la qual hi havia una gran ginesta, i per aquest motiu era coneguda amb el nom de ‘Mas de la Ginesta’.

En els seus orígens, va estar en poder dels Templers i els Hospitalers. En aquells temps, el municipi estava en auge de població, que va fer que l’Església es quedés petita fins al punt d’haver-ne de construir una de nova. És per aquest

motiu que tenim una joia de l’època medieval, l’edifici que avui es coneix com l’Església Vella. A poc a poc, es va anar modificant l’estructura urbana fins a arribar als nostres dies.

Així doncs, hi tenim dues esglésies i una ermita, cadascuna amb les seves peculiaritats i la seva història. També tenim les reminiscències d’una vida passada en què la gent vivia en grans casalicis. L’agricultura és la base de l’economia local. Per això, us podem assegurar que tenim productes de la terra d’una qualitat excepcional i paratges únics i bells.

Turisme Ginestar

Missió, visió i valors

Amb aquest projecte turístic pretenem promoure els valors de conservació del medi ambient i de la nostra cultura local mitjançant un model d’ecoturisme. La finalitat és atraure un perfil de turista responsable i amb interès per la nostra història i tradicions. Ens volem convertir en un municipi capdavanter i de referència en la promoció de l’ecoturisme i astroturisme a la comarca.