5 motius per donar suport al comerç local

Són dates assenyalades, en què el consum és gairebé un fet obligat. A més a més, ens trobem en l’era de les compres per internet, un fet accentuat per la situació pandèmica. En aquest context, el comerç local lluita dia a dia per sobreviure i més en poblacions més petites i amb una població que tendeix a l’envelliment, com és el cas de Ginestar. Per això avui us parlem de com donar suport al comerç local i de proximitat!

Dos dels objectius del Pla Estratègic d’Ecoturisme de Ginestar són «promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, de manera que es desenvolupa un model turístic durador i amb una visió a llarg termini» i «garantir modalitats de consum i producció sostenibles, aprofitant el desenvolupament municipal en el sector primari i fomentant que els comerços locals promoguin els seus productes més enllà d’un consumidor autòcton».

Per què és important donar suport al comerç local?

Consumir al comerç de proximitat té una sèrie de beneficis directes en l’entorn, és per això que us hem preparat una sèrie de consells que podeu seguir si voleu practicar el comerç local:

  • Perquè aporten vida al municipi i dinamitzen la vida al poble. A totes i tots ens agrada veure que hi ha moviment, a ningú li agrada viure en un municipi fantasma, on tot està sempre tancat. El comerç local crea una cohesió entre els membres d’una mateixa comunitat.
  • Perquè aporten el valor del tracte humà. Les persones tenen un negoci solen donar un tracte personalitzat i faciliten les coses als veïns i veïnes.
  • Perquè no t’has de desplaçar per anar a comprar. Això vol dir que contaminem i gastem menys; fent que sigui més sostenible ambientalment i econòmica.
  • Perquè ofereixen productes de proximitat i de producció local, sostenibles i que cuiden la seva producció i respecten a les persones i l’entorn.
  • Perquè cal reflexionar sobre el tipus de consum que practiquem. En general, els comerços del poble no estan dissenyats perquè compris de forma massiva sinó de comprar només el que necessites.

Què podem comprar a Ginestar?

Des de Turisme Ginestar volem donar suport a totes les empreses i serveis que conformen el teixit comercial del municipi. En aquest mapa hi podreu veure els establiments que trobareu al poble.

A Ginestar hi tenim gairebé de tot: forns de pa tradicional, fruita i verdura de proximitat, botigues de queviures, perruqueries, botigues de complements i articles de regal, pastisseria creativa… No us ho perdeu!